Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A gyros történelme, eredete képes leírás - Gyros.tlap.hu
részletek »

A gyros történelme, eredete - Gyros.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyros.tlap.hu » A gyros történelme, eredete
Keresés
Találatok száma - 4 db
A gyros

A gyros

A globalizáció szellemében már két gyros-étterem is nyílott a vasi megyeszékhelyen: Egyik a Vörösmarty utcában, másik a belső Uránia udvarban. Gyors pillantást és gyors kóstolást hajtottunk végre mindkét helyen, ímhol összegezzük tapasztalatainkat.

A gyros és a pita

A gyros és a pita

Ha szeretnél házilag is gyros-t készíteni, itt a lehetőség. Következő receptjeinkkel otthonodba hozhatod a görög konyha remekművét. Akár hiszed, akár nem, a gyros elkészítése nem nagy ördöngösség. Otthon is könnyen összedobhatod - az alábbi receptekből láthatod, hogyan.

A Gyros története

A Gyros története

A görög konyha remeke a Gyros. A függőlegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. A hasábburgonya alakú húscsíkoknak a négy közül az egyik oldala ropogós, a másik három pedig puha.

A nemzeti étel Történet

A nemzeti étel Történet

Nyelvi összefüggés: a görög gyro, gyros forgást jelent. A hasonló égövi, de teljesen más alapokon nyugvó kultúrájú török konyha 'döner kebab'-nak nevezi. Az olasz nyelvben girare jelenti ugyanezt. Mindenesetre a világban a 'gyros' név terjedt el.

Tuti menü